Fjädrar blir hjärtan

img_4015

 

In English below.

Jag har länge tänkt att man borde kunna göra något annat av garnfjädrarna än bara just fjädrar. Jag tänkte göra de runda, som julgranskulor, i december men jag fick aldrig tiden över för att sätta mig med det. Men nu så började jag att tänka på passande pyssel inför alla hjärtans dag, och då såklart framförallt garnrelaterat pyssel, och kom återigen att tänka på fjädrarna.

Att göra om de till hjärtan är faktiskt inte alls svårt. Jag tog en pepparkaksform med formen av ett hjärta, ritade av den på baksidan av en oklippt fjäder. Klippte sen efter linjen. Svårare än så var det inte. Men gissa om jag blev nöjd?!

Beskrivningen på hur jag gör mina fjädrar hittar du här.

 

bf6ef48b-5e7d-45e9-91c4-fa86f030ba56

 

Den 23-25 februari är det återigen dags för Sy och hantverksfestivalen, även kallad Syfesivalen, på Älvsjömässan i Stockholm. För ett och ett halvt år sedan var jag med Favoritgarner när de ställde ut på mässan. En av de roligaste, och läskigaste, sakerna då var att hålla i de workshops jag hade då jag visade hur man gör just fjädrar av garn. I år är Favoritgarner tillbaka på mässan och så även jag. Både på lördag och söndag förmiddag kan ni hänga med mig och göra fjädrar, eller varför inte hjärtan?!

 

Lägger du upp en bild någonstans på antingen hjärtan eller fjädrar du gjort efter min beskrivning uppskattar jag att du hänvisar till vart inspirationen kommer ifrån och vart beskrivningen finns.

 

img_4014

 

In English.

I made my first feathers of yarn a couple of years ago and have since thought that one should be able to do other forms of the same technique. I was thinking about Christmas balls in December but never had time to test it.

This week, I wondered what kind of craft you could do before Valentine´s Day and remembered the feathers.

It was not particularly difficult to transform them into hearts instead of feathers. I simply drew a heart on the back that I then cut after.

You will find the DIY-description of how I make my feathers here.

 

If you publish pictures on feathers or the heats you made after my description, I appreciate that you refer to where the inspiration comes from and where the DIY-description can be found.

 

loga pyssel

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s