Cotton Flower sjalen/shawl

img_9887

 

English below.

 Jag har länge tänkt att jag ska göra en kant till min Cotton Flower sjal och nu äntligen är det gjort.

När jag var hos Favoritgarner i samband med lanseringen av Stitchbloggers fick jag för mig att jag skulle virka en juligt röd sjal. Garnet Björk från Viking, ett bomullsgarn med 10% merinoull i sig, är otroligt mjukt och fint. Och det passade perfekt till ändamålet.

Så nu har jag julkänsla så det skriker om det, radion står på med julsånger och jag får hålla hårt i mig själv för att inte leta fram julgardinerna.

Du hittar det svenska mönstret här.

 

img_9256

 

I have now translated the pattern of my Cotton Flower shawl into English. I did it at the same time as I crochet a new one in Christmas red and made a lace edge to it. I´m in love and are now singing Christmas songs and having a hard time to not decorate the house, not quite yet.

I hope you like it.

You will find the English pattern here.

 

img_9200

 

Lägger du upp en bild någonstans, på något du virkat efter mina mönster uppskattar jag att du skriver vem mönsterskaparen är och länka hit till mönstret.

 Jag finns både på Facebook och Instagram som @pysselofix. Tagga mig gärna och använd taggen #pysselofix eller #patternbypysselofix. Jag skulle älska att få se din sjal.

 

If you post a picture of something you´ve made from any of my pattern I like you to tell who the designer is and link back to the pattern. 

Feel free to use #pysselofix and #patternbypysselofix so I also can see your photo and shawl, I love it.

 

loga pyssel

9 reaktioner till “Cotton Flower sjalen/shawl

 1. Vicky

  Hej! Vilken superfin sjal, blev helt förälskad! Har virkat hela sjalen och ska påbörja spetskanten. Tycker dock att den ser liten ut. Förstår ju att den blir större efter blockning. Är det en ”axelvärmarsjal” och ska inte vara så stor eller har jag gjort nåt fel?

  Gilla

  1. pysselofix

   Hej! Tack snälla! Roligt att du gillar den. Min jag gjorde i Viking Björk blev 186cm i överkant, har även gjort den i Scheepjes Whirl, använde då inte hela nystanet, och den blev minst lika stor. Vad har du använt för garn? Om du upplever den för lite kan du bara göra flera varv innan du börjar på kanten, men tänk då på att antalet ökade varv ska vara delbart med fyra för att mönstret till kanten ska fungera.
   /Helena, Pysselofix

   Gilla

 2. Pingback: Cotton Flower – handledsvärmare – Pysselofix

 3. Pingback: Cotton Flower shawl in Whirl – Pysselofix

 4. Pingback: Unique And Easy Crochet Ideas With Patterns - Diy And Crafts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s